חדשות ואירועים

הצגת תוצרי הלמידה של עמיתות ועמיתי מחזור כ"ח

עמיתות ועמיתי מחזור כ"ח הציגו את תוצרי הלמידה שלהם, בסיום מסע למידה בן שנתיים בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית

את האירוע פתח פרופ' יהודה ריינהרץ, נשיא קרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל. "אתם עוברים כעת לשלב הבא העומד בפניכם, ותהיו חלק מקהילת הבוגרים שלנו. מורט תמיד חשב על הבוגרים כ'צבא הקרן', האנשים שאמורים לשנות את פני המדינה לטובה. יש לנו ציפיות גדולות מכולכם, ואני בטוח שתעמדו בהן" אמר פרופ' ריינהרץ.

פרופ' יהודה ריינהרץ צילום: נוה בן שמואל

וכך, לאורך יומיים בבניין קרן מנדל בירושלים, ואל מול קהל חברי סגל בית הספר, המנחים האישיים שלהם, אורחים, מגיבים וחבריהם ממחזור כ"ט, הציגו עשרים ושניים עמיתות ועמיתי המחזור את תוצרי הלמידה שלהם – פירות מסעם בבית הספר – לאחר שתי שנות לימוד מלאות באתגרים מחד, וביצירתיות ובחדשנות מאידך. 

תוצרי הלמידה של העמיתים והעמיתות עוסקים, בין היתר, בנושאים האלה: חינוך מבוסס מקום; חירות ואחריות כגורמים מחוללים בתהליך החינוכי; קהילות של למידה בעלת ערך אישי; פדגוגיה של פיתוח "העצמי" באמצעות פרקטיקות של "ראיית האחר"; ומעטפת להכלה מיטבית של משפחות לילדים עם מוגבלות.

הצגת תוצרי הלמידה של עמיתות ועמיתי מחזור כ"ח|Products28 צילום: נוה בן שמואל


"בשנת 1931 הוכיח המתמטיקאי קורט גֶדֶל כי בכל מערכת אקסיומות עקבית יש טענה שלא ניתן להוכיחה או להפריכה, וכי העקביות של המערכת עצמה לא ניתנת להוכחה. אלו הם משפטי אי-השלמות של גדל, משפטים שהם אבני פינה של הלוגיקה המתמטית המודרנית", אמר מנהל בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית דני בר גיורא. "במילים אחרות, ובפרשנות שלי, החורגת מעולם המתמטיקה, כדי להצליח להגיד משהו על מערכת, שקשור במאפיינים מרכזיים שלה (היותה שלמה, היותה עקבית) צריך להתבונן עליה, על העולם, מחוץ למערכת החוקים שלו, מחוץ למערכת האקסיומות המגדירה אותו. ואיך כל זה קשור אלינו? בשני מובנים רלוונטיים: הראשון קשור בכך שבמהלך השנתיים האחרונות הוצאנו אתכם מעולם המעשה המוכר שבו הייתם נטועים ועזרנו לכם להתבונן בו מנקודת מבט חיצונית לו, ועל-ידי כך לשכלל את היכולת שלכם להבין אותו ולהכיר אותו על שלמותו או אי-שלמותו. המובן השני קשור במתנה שקיבלתם מקבוצת החברים שלכם למחזור, שמגיעים מנקודות והשקפות עולם שונות משלכם ושהאירו את עולמכם מנקודות מבט חיצוניות לכם, ובכך הגדילו את היכולת שלכם ללמוד על עצמכם", אמר.​

למסע הלימוד ה"מנדלי" שלושה מרכיבים עיקריים: חידוד הזהות המקצועית באמצעות עיון, למידה, בירור השקפות העולם וגיבוש חזון; לימוד שדה התוכן – הן ברמה המחקרית-תאורטית והן ברמת המעשה; גיבוש הצעה להתערבות ולמעשה בעולם החינוך.

לצפייה בחוברת תחומי העניין של עמיתי מחזור כ"ח הקליקו כאן >>

חוברת תחומי העניין של עמיתי מחזור כ"חצילום: נוה בן שמואל