עמיתים​


מחזור ל'

אוקטובר 2021 - אוגוסט 2023

 

קרן אפלבאום ריף

קרן אפלבאום ריף

קרן היא מנהלת ויזמת קהילתית וחברתית. הייתה בין מייסדי "בית פרת - מדרשה ישראלית", ועבדה בה יותר מעשור. במסגרת זו פיתחה את תוכניות בית המדרש לצד פיתוח הקהילה, החזון והמבנה הארגוני של המדרשה. במטרה ליצור מוסדות משמעותיים לציבור היהודי בישראל שמבקש לחיות 'על הרצף', פעלה קרן בשנים האחרונות גם להרחבה ולביסוס של תפיסת בית הכנסת כמוסד קהילתי מרכזי, הובילה את היוזמה לקריאת מגילת העצמאות בטעמים והקימה את "בית המדרש לחינוך יהודי" בבית פרת. לקרן תואר ראשון במחשבת ישראל ותואר שני בחינוך יהודי – שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים, והיא בוגרת בית המדרש לרבנות ישראלית. היא מתעניינת בפיתוח מודל בית-ספרי שנוגע בחינוך היהודי באופן שחורג מן החלוקה הדיכוטומית שבין דתיות לחילוניות ויאפשר תנופה לחיים יהודיים וישראליים משמעותיים.


אוהד הופמן

אוהד הופמן

אוהד הוא איש חינוך, טיפול ואמנות. בשנים האחרונות ניהל את חטיבת הביניים בבית הספר מקיף גילה בירושלים. בתפקידו הוביל מיזמים פדגוגיים, חברתיים ורגשיים, עסק בפיתוח מודלים חדשניים של הוראה חווייתית, וביסס יחד עם שותפיו להובלה שפה בית-ספרית ייחודית לתפירת חליפה אישית לכל תלמידה ותלמיד. בתפקידו הקודם ייסד וניהל את "מרכז הצמיחה" - מרכז טיפולי פנים בית-ספרי המספק מענה רגשי לתלמידי בית הספר ומהווה מרכז להכשרה מקצועית למטפלים רגשיים. מודל זה אומץ לאורך השנים בבתי ספר נוספים ברחבי העיר. ‏‏לאוהד תואר ראשון מן המחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל, תואר שני במנהל מערכות חינוך מן המרכז ללימודים אקדמיים, והוא בוגר קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. כמו כן, לאוהד תעודת מטפל במסלול לטיפול באמנות במכללת דוד ילין ותעודת מנחה קבוצות מטעם מכון צפנת. אוהד מעוניין לעסוק בהבניית השיח הפדגוגי-טיפולי בעבודה עם מתבגרים ובפיתוח המערכת הבית-ספרית כמרחב פוטנציאלי להתפתחות רגשית ולגילוי עצמי.


איתי וייס

איתי וייס

איתי הוא איש חינוך. בתפקידו האחרון ניהל את התיכון בישיבת אמי"ת עמיחי ברחובות וליווה מובילים פדגוגיים מטעם הרשת. במסגרת פעילותו פיתח והוביל שפה פדגוגית חדשנית – "בינה", שמבקשת לחולל למידה המעצבת זהות באמצעות חיבור כלל ההיבטים החינוכיים, הרגשיים והפדגוגיים לכדי שפה חינוכית שלמה וקוהרנטית. זאת, בדגש על שלושה עקרונות מרכזיים: פיתוח לומד עצמאי, למידה שיתופית ולמידת עומק. לאיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה וספרות ותואר שני בחינוך, שניהם מאוניברסיטת בר-אילן, והוא בוגר קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. איתי מתעניין בהפיכת בית הספר למרחב של צמיחה אישית, באמצעות פיתוח של תהליכי הלמידה וההערכה, לצד ההיבטים החברתיים והרגשיים.


טליה זורוף

טליה זורוף

טליה היא אשת חינוך. בשלוש השנים האחרונות שימשה כרכזת מערך המב"ר והאתגר בתיכון הראל במבשרת ציון וכחברת הנהלה בבית הספר. כחלק מתפקיד זה הייתה שותפה להקמתה וניהלה את השלוחה הטכנולוגית החדשה של בית הספר, שכללה פתיחת אפיקים תעסוקתיים עבור תלמידי האתגר בתיכון. במסגרות אלו פעלה טליה לקידום המענה המדויק של צורכי תלמידי המב"ר והאתגר בתיכון ופתיחת הזדמנויות חדשות עבורם, וכן הרחבת המענים שמעניק התיכון לאוכלוסיות התלמידים המוחלשות הגרות ביישוב. לפני כן שימשה כרכזת שכבה. לטליה תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל ובפילוסופיה יהודית מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני במדיניות ציבורית מן האוניברסיטה העברית בירושלים. טליה מבקשת לפעול למען מתן מענים לתלמידי המב"ר והאתגר וביצירת מסגרת הכשרה אקדמית ומעשית למורים ומחנכים המלמדים בכיתות אלו.


ליאור ז

ליאור ז'ורנו-חפץ

ליאור היא יזמית חברתית ומנהלת. בתפקידה האחרון שימשה כמנכ"לית עמותת "תוצרת הארץ" המקימה קהילות אקטיביסטיות של סטודנטים וצעירים בפריפריה הגאו-חברתית של ישראל. במסגרת זו הקימה ליאור קהילות סטודנטים במגוון רשויות מקומיות המגיעים מן הקשת הרחבה של החברה הישראלית: חילונים, דתיים, ערבים וחרדים. כמו כן, בפעילותה כחלק מן העמותה קידמה ליאור הקמת תשתיות חינוך, תרבות, תעסוקה ודיור לצעירים ולמשפחות צעירות ביישובים שבהם היא פועלת. לליאור תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמכללה האקדמית תל אביב-יפו, תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני מהמכללה למינהל, והיא בוגרת תוכנית מעוז. ליאור מבקשת לפעול למען צמצום הפער בין פריפריה למרכז דרך שיפור המענה של הרשויות המקומיות בפריפריה לצרכיהם של צעירים, תוך יצירת תשתית קהילתית.


עובור טאהא-ריזק

עובור טאהא-ריזק

עובור היא עובדת סוציאלית. בתפקידה האחרון כמנהלת מרכז קהילתי בחברה למתנ״סים ביישוב יפיע עסקה בקידום תרבות, אמנות, התנדבות ותוכניות חינוך בלתי פורמלי, וניהלה חדרי מצב לשעת חירום, לרבות בעת משבר הקורונה. נוסף על כך כיהנה כסגנית יו"ר פורום המנהלים הערבים והשתתפה בפורומים ארציים לקידום החוסן הקהילתי בחברה הערבית. לפני כן עבדה עובור כמנחה יישובית קהילתית מטעם משרד העבודה והרווחה וייעצה ל-21 יישובים ערבים בתוכנית "עיר ללא אלימות" של משרד הפנים, וכן הדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה ובמכללת תל-חי במגמה הקהילתית. לצד עשייתה הסוציאלית והאקדמית, עובור כיהנה כחברת הנהלה בארגון "עו"סים שלום" והובילה והנחתה בארגונים לקידום חיים משותפים. לעובור תואר ראשון בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה, והיא בוגרת בית הספר נווה שלום להנחיית קבוצות קונפליקט. עובור מעוניינת לפעול למען המיתוג החברתי והתיירותי של יישובים ערבים ולהקים יישובים תאומים ערביים-יהודיים במטרה לחזק את תחושת השייכות המקומית ולשפר את המעמד החברתי-כלכלי של יישובים אלו.


נעמי טולדנו קנדל

נעמי טולדנו קנדל

נעמי טולדנו קנדל היא אשת דוברות ותקשורת. בתפקידה האחרון שימשה כדוברת בית הנשיא בכהונתו של הנשיא העשירי ראובן (רובי) ריבלין. בתפקיד זה הייתה שותפה בהובלת היוזמה של בית הנשיא ברוח תוכנית ״תקווה ישראלית״ להעמקת השותפות בין כל שבטי החברה הישראלית. את דרכה המקצועית החלה בחטיבת דובר צה״ל, ובה שירתה במגוון תפקידים מול התקשורת הישראלית והבינלאומית ועסקה בניהול המטה הארגוני של היחידה. נעמי עסקה גם בהפקת חדשות בסוכנות הידיעות הבינלאומית AP בארץ ובחו"ל, שם רכשה כלים מגוונים לעיצוב מסר תקשורתי בעידן החדשות המתפרצות. לנעמי תואר ראשון בספרות כללית והשוואתית ובתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בדיפלומטיה וביטחון מאוניברסיטת תל אביב. היא מתעניינת בקידום שינוי חברתי-ישראלי באמצעות בניית פלטפורמה לשירות המותאם לכל נערה ונער לאחר שנות התיכון, ובקידום תקופת השירות הצבאי, הלאומי והאזרחי כמנוף לצמצום פערים בין-שבטיים והיכרות בין כל חלקי החברה בישראל.


דוד כלף

דוד כלף

דוד הוא איש חינוך הפועל במסגרות החינוך הבלתי פורמלי. בתפקידו האחרון ניהל את "בית מיתר" - פנימייה פוסט-אשפוזית לילדים ונוער חרשים וכבדי שמיעה. בתפקידו זה הוביל תהליכי פיתוח צוותיים-קבוצתיים לצד פיתוח אישי של החניכים בתוך המסגרת ומחוצה לה. לפני כן שימש דוד כסגן מנהל בפנימייה הטיפולית "יובלים", שם פעל להעצמת החניכים על-ידי פיתוח ושכלול של שאיפותיהם ומסוגלותם, העלאת אחוזי הגיוס בקרב החניכים, ומציאת מסגרות ותוכניות המשך לבוגרי הפנימייה. לדוד תואר ראשון בחינוך ממכללת בית ברל ותואר שני בניהול מערכות חינוך ומנהיגות חברתית מאוניברסיטת בר-אילן. את דרכו המקצועית מובילה התפיסה שלכל אחד צריכה להינתן הזדמנות שווה להצלחה, והאמונה בחשיבות הקשר האישי שבין איש החינוך לחניכיו על-ידי מתן מעטפת אישית. דוד מבקש לפעול למען הגברת השילוב בין האקדמיה לשטח בשדה החינוך על-ידי פיתוח תוכניות הכשרה מקצועיות לצוותים בחינוך הבלתי פורמלי.


חגי לביא

חגי לביא

חגי הוא איש חינוך ופעיל חברתי. בתפקידו האחרון שימש כראש המטה של השרה לחיזוק וקידום קהילתי. לפני כן היה ראש תחום מנהלים באבני ראשה וסגן המנהלת בבית הספר בויאר בירושלים, שבו היה שותף לתהליך שינוי פדגוגי וחבר במעבדה לפדגוגיה מוטת עתיד של משרד החינוך. כמו כן, חגי היה שליח בקהילת בית תפילה בבולטימור, ארה"ב, ובעבר כיהן כסגן ראש אגף הביטחון במשרד ראש הממשלה. לחגי תואר ראשון בהיסטוריה ומדע המדינה ותואר שני בחינוך יהודי, שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים. הוא מתעניין בשיטות הוראה והערכה חדשניות ובמבנה משרת המורה והתאמת אלו למאה ה-21, כדי שיהוו חלופה לשיטות הקיימות כיום במערכת החינוך הישראלית.


עינת לוי

עינת לוי

עינת היא אשת חינוך. בתפקידה האחרון שימשה כמנחת תורה שבעל פה (תושב"ע) במחוז מרכז של החינוך הממלכתי-דתי במשרד החינוך, וכמדריכה ארצית לתושב"ע. במסגרת תפקיד זה יזמה את הקמתו ופיתוחו של אגף תושב"ע בתוך המחוז, מתוך ראיית המקצוע כתחום דעת המעצב זהות והתורם לחוסן התלמידים, ומתוך הרצון לאתגר תפיסות שהתקבעו במהלך השנים בחינוך הפורמלי. כמו כן, הייתה אחראית לניהול צוות ההדרכה של מקצוע התושב"ע, לפיתוחם המקצועי של המורים לתושב"ע במחוז ולפיתוח תוכניות מחוזיות וחומרים פדגוגיים. לפני כן הייתה עינת מורה לתלמוד ועבדה בחברה למתנ"סים כמנהלת אגף ארץ מורשת במתנ"ס נווה אליהו בראשון לציון. לעינת תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל ותואר שני בתלמוד, שניהם מאוניברסיטת בר-אילן, והיא בוגרת תוכנית "פתיחתא" ללימודי גמרא ב"מתן" – מכון תורני לנשים. עינת מתעניינת באופן שבו תחומי הדעת מסייעים בגיבוש הזהות והחוסן האישי של התלמידים, בלמידה רגשית-חברתית (SEL) ובפדגוגיה חדשנית המותאמת לצרכים השונים והמשתנים של התלמידים והמורים.


רועי ליפשיץ

רועי ליפשיץ

רועי הוא איש חינוך. בתפקידו האחרון ניהל את בית הספר צין במדרשת בן גוריון בנגב. במסגרת זו הוביל את יוזמת "כוחות הלמידה" שנועדה לקדם הוראה וחינוך מוכוונים ומותאמים למאה ה-21 . לפני כן עבד כמחנך בבית הספר וניהל את הפנימייה של התיכון לחינוך סביבתי. רועי מאמין בשילוב בין החינוך הפורמלי לבלתי פורמלי מתוך אמונה שחינוך טוב הוא חינוך הרואה את כל צדדיו של האדם. לרועי תואר ראשון בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה, ותואר שני במנהל עסקים, שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן, רועי הוא בוגר קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. רועי מתעניין באופן שבו יש להגדיר את מטרות החינוך ולעצב את המערכת הבית-ספרית כך שתוכל להגשימן.


מיה מורג

מיה מורג

מיה היא אשת חינוך הפועלת בעולם היהודי המתחדש בארץ ובארה"ב. בתפקידה האחרון ניהלה את פיתוח התוכן בבית הספר לשליחות של הסוכנות היהודית והייתה אחראית על פיתוח תכנים והכשרת השליחות והשליחים לשליחותם בעולם היהודי. בתפקידיה הקודמים ניהלה מיה את מחלקת החינוך בארגון בינ״ה והייתה שליחת הסוכנות היהודית לקהילה היהודית בסינסינטי, אוהיו, שבה הייתה אמונה על פיתוח ויישום של אסטרטגיה קהילתית של "חינוך לישראל". בין שאר תפקידיה, מיה לימדה, הנחתה והרצתה בתחומי היהדות והחברה הישראלית בארץ ובעולם. למיה תואר ראשון בסוציולוגיה ותקשורת מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במדעי היהדות ממכון שכטר בירושלים. היא מבקשת לחקור אפשרויות שונות ליצירת מרחבים של בירור זהות וקידום שיח דיאלוגי במערכת החינוך.


ענת מעוז

ענת מעוז

ענת היא מחנכת ומנהלת הפועלת לקידום שוויון מגדרי בחינוך. בתפקידה האחרון הובילה את הקמתה של חטיבת הביניים של התיכון הישראלי למדעים ולאמנויות (יאסא) וניהלה אותה. ענת מאמינה כי גיל חטיבת הביניים הוא פרק זמן משמעותי שבו מתעצבת דמותו של האדם. ניהולה הונע מהרצון לאפשר לתלמידים להבנות את זהותם דרך התבוננות פנימה והחוצה לצד עבודה שיתופית, בחירה ולמידה מתוך הנעה עצמית. לפני ניהול חטיבת הביניים של יאסא הייתה ענת מורה לביולוגיה, מדריכה בכיתות מחוננים ומדריכת טיולים. לענת תואר ראשון בביולוגיה ותואר שני בזואולוגיה, שניהם מאוניברסיטת תל אביב, והיא בוגרת קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. ענת מעוניינת להעמיק את ההבנה בממשק שבין ביולוגיה לחינוך: כיצד חקר המוח תורם לחינוך, וכיצד הממשק שבין ביולוגיה לחינוך מתקשר לאינטליגנציה רגשית וחברתית.


רונה עמרם נתיב

רונה עמרם נתיב

רונה היא אשת חינוך וניהול. בתפקידה האחרון כיהנה כסמנכ"לית מרכז "לחיות יחד", הפועל לקידום חברה משותפת מתוך תפיסת המגוון התרבותי בישראל כנכס. במסגרת תפקיד זה הייתה אמונה בין היתר על קשרי ממשל, פיתוח אסטרטגי ובניית שותפויות. את דרכה החינוכית החלה רונה בעבודה עם נוער בסיכון בבת-ים במסגרת "מודל בת-ים לחינוך אישי" של המכון הדמוקרטי. בהמשך דרכה הקימה וניהלה את מחלקת הנוער בבאר יעקב וכיהנה כחברת מועצת העיר חולון וכיושבת ראש הוועדה לנוער וצעירים בעיר. לרונה תואר ראשון במדע המדינה וניהול מערכות חינוך מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בסוציולוגיה, במסלול לארגוני שינוי חברתי מאוניברסיטת תל אביב. רונה מתעניינת בחינוך לאקטיביזם חברתי ולמעורבות פוליטית תוך מפגש והיכרות עם מגוון הקבוצות בישראל.


עומר פיקהולץ

עומר פיקהולץ

עומר הוא איש חינוך, מנהל ויזם. לאחר שמילא תפקידי שטח שונים בתנועת הנוער נוע"ם (נוער מסורתי), שימש כמזכ"ל התנועה. לאחר מכן שימש כסמנכ"ל המינהל הקהילתי יובלים בירושלים וניהל את רשת המתנ"סים בדרום מערב העיר. בשנים האחרונות יזם, הקים וניהל מלונות אורבניים לתיירים עצמאיים בישראל, וליווה יזמים בתחום התיירות בארץ ובעולם. לעומר תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן. הוא מבקש להביא לשינוי עומק בתפיסות המגדריות בחברה הישראלית באמצעות תהליכים חינוכיים וקידום שינויים רלוונטיים בתפיסות הארגוניות והתעסוקתיות במגזר הציבורי והעסקי שישפיעו על שוויון ההזדמנויות בחברה הישראלית.


טלי פרלסון

טלי פרלסון

טלי היא אשת חינוך וייעוץ. בתפקידה האחרון ניהלה את בית הספר היסודי הקהילתי ביישוב תקוע, המשותף לתלמידים חילונים ודתיים. לאורך השנים מילאה תפקידים מגוונים בהוראה בתיכונים, בייעוץ חינוכי ובייעוץ ארגוני בתחום החינוך. לטלי תואר ראשון בספרות עברית, תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר שני נוסף בייעוץ ארגוני במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, שלושתם מן האוניברסיטה העברית בירושלים. נוסף על כך, טלי היא מנחת קבוצות מוסמכת ובוגרת התוכנית לייעוץ ופיתוח ארגוני בשיטה פסיכואנליטית-מערכתית, והיא בוגרת קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. טלי מתעניינת בתרומה של הפסיכואנליזה למערכת החינוך ולבעלי תפקידים בתוכה. היא מבקשת להעשיר ולהעמיק את דרכי העבודה בבית הספר כשדה לימודי, חברתי וטיפולי משותף כדי ליצור מרחב המאפשר התפתחות ייחודית של כל תלמידה ותלמיד.


אורי קנדל

אורי קנדל

אורי הוא איש חינוך ויזם חברתי. עד לאחרונה ניהול את עמותת "דרכים שלובות" המקדמת חברה יהודית-ערבית משותפת באמצעות תיירות חברתית ביישובים ערביים. בין תפקידיו הקודמים שימש אורי כיועץ בכיר למנכ"ל המוסד לביטוח לאומי בנושאי מדיניות חברתית וכלכלית, והוא ממקימי חוות קיימא בבית זית, שם עסק בפיתוח הפדגוגיה הייחודית של קיימא לעבודה עם ילדים ונוער. לאורי תואר ראשון בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בשנים האחרונות הוביל את הקמת "בית היער", שבו הלמידה מתקיימת כדרך חיים וילדים לומדים להכיר את עצמם מתוך מרחב יחסיהם עם סביבתם האנושית והטבעית באופן דיאלוגי ובדרך של מפגש בלתי אמצעי עם הטבע. אורי מתעניין במודלים של התחדשות חינוכית המתמקדים בלימוד מיומנויות של שייכות בריאה וחיים משותפים, של התבוננות פנימה ושל לקיחת אחריות אישית וחברתית.


דניאל קנדלר

דניאל קנדלר

דניאל הוא יזם חברתי וחינוכי. הוא ניהל והקים את המיזם החברתי "פלוגתא" המחבר בין מובילים חברתיים ממגזרים שונים ומכשיר אותם ליצור מרחבי שייכות משותפים שאינם מטשטשים את המחלוקות בין קהילותיהם. דניאל הוא ממקימי בית הספר הדיאלוגי "כרמים" בירושלים, ובו עבד כמוביל הפדגוגי של תהליך ההקמה, כמחנך וכמשנה למנהלת בית הספר. לפני כן ניהל את פעילות "ערי חינוך" באזור ירושלים תוך ליווי והובלה של תהליכי חדשנות חינוכית ברשויות מקומיות ובבתי ספר. לדניאל תואר ראשון במחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בחינוך יהודי. דניאל מבקש לפעול בזירת החינוך הציבורי ושואף לפתח פדגוגיה דיאלוגית-חברתית, באופן שמעמיד את הלמידה ואת ההתפתחות הרגשית-חברתית של הילדים ושל כלל באי בית הספר כקודמות לכל.


רעות שלו

רעות שלו

רעות היא אשת חינוך. בשנים האחרונות ניהלה את בית הספר היל"ה מלכישוע, הנטוע במרכז לטיפול בהתמכרויות במלכישוע שבגלבוע. בעבודתה פיתחה כלים לארגון למידה והתאמתה לבני נוער, לצעירים ולמבוגרים במצבי סיכון והזנחה. בשיתוף עם צוות בית הספר הובילה רעות מהלך של יצירת אקלים למידה מותאם אישית ומעודד מסוגלות, ברוח הפדגוגיה הטיפולית. לרעות תואר ראשון בספרות עברית ובתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, רעות בעלת תעודת הוראה בספרות ממכללת הרצוג ותעודת עורכת לשון ממכללת דוד ילין. רעות מתעניינת ביצירת כלים שיסייעו בצמצום נשירה ויאפשרו איתור תלמידים המתמודדים עם קשיים שונים והכלתם בבתי הספר בקהילה.