לימודי הליבה בבית הספר מתמקדים בארבעה תחומי תוכן: חינוך, רוח ויהדות, מדיניות, החברה בישראל. פתיחת צוהר לעולמות הידע הללו מסייעת לעמיתים בעיצוב חזונם וזהותם האישית והמקצועית, מעניקה להם שפות שונות לקריאת המציאות, מזמנת חשיבה על יצירת קשרים ביניהן ומשמשת מרחב לפיתוח שפה משותפת ודפוסי התייעצות ולמידה פוריים בין העמיתים.
חינוך
לימודי החינוך מבקשים לחשוף את העמיתים למגוון תאוריות, השקפות ופרקטיקות חינוכיות, ולפתח התבוננות מעמיקה בקשרים שבין עולם הרעיונות למעשה החינוכי. מטרת הלמידה היא לפתח תפיסה ושיקול דעת חינוכיים לשם גיבוש זהות מקצועית חינוכית.
להלן פירוט הקורסים שנלמדו ביחידה זו בשנת הלימודים תש"ף:
ניתוח אתנוגרפי של מוסדות חינוך ושל פעילות חינוכית (כולל שבוע תצפית בבתי ספר ברחבי הארץ); לימודי הוראה; תכליות החינוך; שלושה גלים של רפורמות בחינוך הציבורי; תולדות מערכת החינוך הישראלית; שיקולי דעת בבניית תוכניות לימודים; תכנון המעשה החינוכי.
תחומי הרוח והיהדות
לעיסוק בתאוריות פילוסופיות השלכות מעשיות מכריעות. העוסקים בחינוך ובתיקון חברתי עושים זאת מתוך השקפת עולמם, המפורשת או המובלעת, על אודות האדם והחברה הראויים, ועל אודות ה'אני', ה'אנחנו' וה'אחר/ים'. לימודי הרוח והיהדות מבקשים להפוך את המובלע למפורש, להרחיב ולהעמיק את הבנתם של העמיתים, את השקפת עולמם ואת זהותם כמו גם את השקפת עולמם של השונים מהם מתוך עמדה ערכית פלורליסטית.
להלן פירוט הקורסים שנלמדו ביחידה זו בשנת הלימודים תש"ף:
פלורליזם ופלורליות; למידה מן הכתב: בין אפלטון לספר הזוהר; מחשבה פוליטית וישראל; האדם הראוי; רישום כנפיים: יסודות השירה; יחיד וקהילה בסיפורת.
מדיניות
לימודי המינהל והמדיניות מבקשים לחזק את היסודות המקצועיים הדרושים למנהיגים חינוכיים לפענוח מורכב של עולם המעשה ולפעולה לשם עיצובו. חיזוק זה כולל לימוד יסודות עיוניים ומעשיים, המאתגרים את הדעה הרווחת ואת הנחות היסוד המקובלות. הלימודים כוללים מגוון התנסויות בעולם המעשה, בהן עריכת ניתוח מדיניות וניתוח יישום ממגוון אסכולות, בנושאים מערכתיים, המוגשים לבעלי עניין רלוונטיים.
להלן פירוט היחידות שנלמדו בנושא זה בשנת הלימודים תש"ף:
יסודות המינהל הציבורי; תאוריות דמוקרטיות ומינהל; ארגונים ציבוריים; כלכלה ציבורית ותקצוב ציבורי; תאוריות במדיניות ציבורית; ניתוח מדיניות (במסגרת יחידה זו נכתב השנה נייר מדיניות בנושא התמודדות מערכת החינוך עם האתגרים שהציבה מגפת הקורונה); השלטון המרכזי, השלטון המקומי והחברה האזרחית בישראל; רשתות מדיניות ומשילות משולבת; רגולציה ופיקוח בחינוך; קבלת החלטות; יישום מדיניות וניתוח יישום; והערכת מדיניות.
לימודי החברה בישראל
לימודי החברה בישראל עוסקים בהקשר החברתי שבו פועלת מערכת החינוך בישראל ומבקשים להעניק לעמיתים פרספקטיבה רחבה לגיבוש חזונם ודרכם החינוכית בהקשר זה.
להלן פירוט הקורסים שנלמדו ביחידה זו בשנת הלימודים תש"ף:
סיפור ישראלי – מחלוקות פנים-מגזריות כבסיס להבנת החברה; החברה בישראל דרך הפריזמה של הגבול; היסטוריה משותפת – נרטיבים מרובים; מחשבה היסטורית, זיכרון, אני ואנחנו – מהפרטי אל הכללי.